06-287 08 643
info@ilsezwartjes.nl

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde

Met fytotherapie wordt kruidengeneeskunde bedoeld. Kruidengeneesmiddelen worden voornamelijk als thee of als tinctuur (een extract van het kruid) gebruikt bij klachten.
Geneeskracht van kruiden is al bekend zolang de mens bestaat. Veel reguliere medicatie is gebaseerd op stoffen die uit planten worden geïsoleerd. In de kruidengeneeskunde wordt de plant, of een deel van de plant, in z’n geheel gebruikt.
De werking van kruiden komt voort uit het samenspel van inhoudsstoffen. De combinatie van bitterstoffen, etherische oliën, flavonoïden en andere stoffen maakt de werking. Als therapeut werk ik holistisch, ik behandel jou als cliënt, niet jouw ziekte. Zo is dat ook voor kruiden, ik gebruik een extract van een plant(endeel), niet een geïsoleerde inhoudsstof. Daarom maak ik als fytotherapeut graag een kruidengeneesmiddel voor jou op maat. Op basis van jouw klachten stel ik een tinctuur of thee samen, of maak ik voor jou een kruidenzalf.

Kruidenworkshops

Ik vind het ook leuk om je mee te nemen voor een kruidenwandeling of om een kruidenworkshop te geven. Neem contact met me op voor meer informatie en een aanbieding op maat.