06-287 08 643
info@ilsezwartjes.nl

Bloesemremedies

Bloesem remedies zijn verdunde extracten van bloemen. De bloemen zijn gekozen op hun eigenschappen om emoties in balans te brengen. Bijvoorbeeld om angst te verminderen of om te gaan met schuldgevoelens. De emoties verdwijnen niet, want het is prima dat deze er zijn. Echter door inzet van Bach bloesems kun je de scherpe kantjes er vanaf halen, waardoor situaties gemakkelijker te doorstaan worden. Je vindt de rust terug in jezelf en daarmee kan de balans worden hersteld.
Bach bloesems worden op zichzelf gebruikt of als onderdeel van natuurgeneeskundige therapie.
Na een gesprek met jou kies ik die bloesems die specifiek op jouw situatie van toepassing zijn. In een flesje worden de druppels gemengd met water en een klein beetje alcohol om de inhoud langer goed te houden. Vervolgens neem je dagelijks de druppels van jouw individuele Bach bloesem mix in.

Uit de praktijk

Waar bloesemremedies met succes werden ingezet:

Een 15-jarige jongen is met zijn ouders tijdens een vakantie in Noorwegen bezig met een gletsjerwandeling onder begeleiding van een gids. Hij vindt het reuzespannend en komt met moeite vooruit. Het is voor hem heel vervelend en de groep gaat minder snel vooruit. Hij neemt de eerste hulp remedie en zichtbaar beweegt hij zich gemakkelijker. De ergste spanning, die hem belemmerde, is er vanaf. Hij komt veilig beneden.

Voor iemand die net de diagnose darmkanker heeft gekregen, heb ik een bloesemremedie samengesteld. Het horen van het nieuws dat ze kanker had, ging voor deze vrouw gepaard met allerlei verschillende emoties, waaronder angst voor wat komen gaat en enorme bezorgdheid voor haar gezin. Door het innemen van de druppels voelde deze vrouw de angst wegzakken, daardoor verdwenen de scherpe randjes en voelde ze zich meer gerustgesteld. Ze kon het proces rondom de operatie en het wachten op spannende uitslagen beter aan. Dit is wat ze er zelf over zegt: “Je hebt goed geluisterd en dit toegepast. Vooral rondom het aspect angst omdat ik mijn gezin in de steek moest laten. Ik had namelijk geen angst voor pijn of de dood. Daarom werkte het ook zo goed.”