06-287 08 643
info@ilsezwartjes.nl

Natuurgeneeskunde

Voor mij gaat natuurgeneeskunde over balans. De balans vinden, de balans herstellen, de balans voor jezelf herkennen. Balans tussen actie en rust, tussen naar buiten gaan en terugkeren bij jezelf, en zo zijn er nog verschillende voorbeelden te noemen.
Want vanuit balans, vanuit contact met jezelf kun je alle bewegingen maken om weer terug te komen in jouw rustpunt. Voor gezondheid is die balans nodig.
Als je klachten hebt, fysiek of mentaal/emotioneel, komen die voort uit een verstoorde balans. Je lichaam krijgt prikkels te verwerken, bijvoorbeeld vanuit voeding, emoties, het nieuws dat je leest, de contacten die je gedurende je dag hebt. Als de balans verstoord is, gaat de verwerking of uitscheiding van die prikkels niet meer goed. Misschien komt er wel teveel bij je binnen, dat je niet goed kunt ‘verteren’. Als prikkels niet goed verwerkt of afgevoerd worden, hopen ze op in je lichaam. Zie het als een huis waar het vuilnis en rondslingerende kleding niet worden opgeruimd: het huis wordt langzaam vol en steeds minder leefbaar. Zo kunnen afvalstoffen zich ook ophopen in jouw lichaam en daar klachten veroorzaken.
Om weer in balans te komen, en afvalstoffen kwijt te raken, gebruik ik verschillende natuurgeneeskundige behandelmethodes om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren. Denk hierbij aan kruiden, bloesemremedies, massage en voedings- en leefstijladvies.

Irisdiagnose

Je ogen vertellen mij veel over de processen in jouw lichaam. Daarom maak ik bij het eerste consult ogenfoto’s van je ogen en gebruik die naast het gesprek om een natuurgeneeskundige diagnose te stellen.