06-287 08 643
info@ilsezwartjes.nl

Over mij

Zo’n 10 jaar geleden begon mijn ontdekkingstocht op gebied van kruiden en natuurlijke gezondheid. Tijdens mijn fietstochtjes naar het werk, ontdekte ik steeds andere plantjes. Geen idee had ik van hun namen, laat staan dat ik wist dat ze ergens voor gebruikt konden worden. Zo maakte ik kennis met hondsdraf, weegbree, herderstasje. Daar wilde ik meer van weten!
Een opleiding tot herborist, of kruidenkundige, volgde. Heerlijk praktisch bezig zijn, met de handen in de grond en plantjes die we jaarrond volgden in de tuin. Plantjes waar we allerlei lekkere en nuttige dingen van maakten. Mijn chemische achtergrond kwam goed van pas als we met glaswerk en weegschalen aan de slag gingen. Kokkerellen en laboratoriumpje spelen in een. Ik vond het geweldig om zo mijn eigen tincturen en zalfjes te maken. Maar dat was niet genoeg. Als al die plantjes zo bruikbaar zijn en goed voor de gezondheid, hoe kan ik daar dan mensen mee helpen. Opnieuw wilde ik meer weten.
Een nieuwe ontdekkingsreis begon met de 5-jarige opleiding natuurgeneeskunde aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde. Waar kruiden een belangrijk onderdeel vormden, naast voeding, massage, bloesemremedies en iriscopie. Waar ik leerde over mezelf en over hoe ik in elkaar zit. En hoe ik dat kan gebruiken om iemand anders te helpen.
En nu is het zover! Mijn praktijk is geopend en vanaf nu kan ik jou helpen op jouw weg naar gezondheid. Dat doen we samen, met gesprekken, kruiden, bloesemremedies, massage en voedingsadviezen.
Ik zie je graag in mijn praktijk in Arnhem-Zuid. Onder het genot van een kop kruidenthee luister ik naar je en gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klacht. Na een consult bij mij voel jij je gezien en gehoord en heb je handvatten om zelf een volgende stap te kunnen zetten, een stap op jouw weg naar gezondheid.