06-287 08 643
info@ilsezwartjes.nl

Voeding en leefstijl

Gezonde voeding bestaat voor mij uit een basis van veel fruit en groente. Een gerecht opgebouwd uit de juiste voedingsstoffen. Zo puur mogelijk. Zo vers mogelijk. Als het kan zo biologisch mogelijk. En het belangrijkste: dat het lekker is!

Soms heb je het idee dat je gezonde keuzes maakt, terwijl die niet zo goed bij je passen als je denkt. In het consult komen jouw voedingsgewoontes aan bod. Ik kijk met je mee of en wat je daarin kunt aanpassen om je klachten te verbeteren. Ik geef je tips en deel eventueel recepten met je.
Het is niet altijd gemakkelijk om je voeding aan te passen. Toen ik begon met dagelijks groentes aan mijn lunch toe te voegen, had ik gebrek aan inspiratie en bleef het bij een tomaat en komkommer op mijn boterham. Later veranderde dat en begon ik soepen te maken of restjes van het avondeten te gebruiken als basis voor mijn lunch. Nu mis ik de groentes als ze er niet zijn.
Verandering van voeding of leefstijl is een proces, gaat niet van de ene op de andere dag en vraagt meestal kleine stapjes. Ik begeleid je hierbij en steun je waar nodig.